Ágytakaró webáruház Bp. Nagy Lajos király útja 112.
ágyterítő a tiszta szobában

Mi az ágyterítő

Az ágytakaró az az anyag, amivel letakarják és dekorálják az ágyat.
Elsősorban a dekorációs értéke a jellemző, de sok esetben fontos az antiallergén tulajdonsága is. (az antiallergén ágytakaróról, és az ingyenes antiallergén megoldásról bővebben olvashat a tudástárban)

 

Bellíni arany ágytakaróAz ágyterítő könnyen kezelhető, egyszerű mozdulattal le lehet takarni az egész ágyat a földig. Az így elvégzett beágyazás után a lakás képe otthonos, és hangulatos lesz. Kiegészíthetjük párnákkal, és ha a teljes egészre figyelünk akkor összhangban tarthatjuk a teljes lakásbelső textil-megjelenését, a függönyöket, a díszpárnát, az ágytakarót és szőnyeget.

 

 

 

A kétoldalú ágyterítő díszes és színes formája a fonák oldalon az ellentétes színekkel dominál, így egy ágyterítővel két hangulatot vihetünk a lakásba.

naylach04-HU

Készülhet az ágytakaró steppelt, tűzött(quilt) vagy patchwork (foltvarrás) kivitelben is. A szerkezeti megoldásuk általában az, hogy három rétegből állítják össze. A felső réteg a díszes dekoratív, színes nagymintás, középen a töltet anyag, és a hátfal a harmadik réteg ami – ha betakarózásra is használják, akkor egy puha anyag, ha kétoldalas kivitel, akkor ez a második díszes előoldal.

adria-kék-agytakaró

A tűzéssel szintén mintákat tesznek a takaróba, és közben egymáshoz rögzítik a rétegeket. Készítenek patchwork hatású ágytakarókat is, mely kinézetében megszólalásig hasonló a kézzel gyártotthoz.

Az ágyterítők tisztíthatók és moshatóak is, méretüktől függően, akár az otthoni mosógépben is 30°C-on mossuk.

Az ágyterítő feladatáról: ágyterítő ki vagyok én –  külön bejegyzésben olvashat a tudástár blogban.